Friday, April 20, 2007

Mitt liv som kändis

Med en klasskompis (Pontus) som beter sig och ser ut som en slampa, en bästa vän(Tommy) som lirar saxofon i badkaret, en lånad videokamera, en dålig ide, fint väder och 12 starköl kan det inte sluta annat än illa. Det var under dessa förutsättningar den numera lokalkända musikvideon till Dirty Dancings ledmotiv kom till.
Hur en skoluppgift kunde spåra ur så fullständigt låter jag vara osagt. Det största misstaget skedde vid en laptop i ett kollektiv i trapphus 8C. det var nämligen där beslutet togs att lägga ut det färdiga mästerverket på webbsidan Youtube och på så sätt sprida den homosexuella tolkningen av Dirty Dancing.
Att detta skulle bli en såpass omtalad musikvideo var det ingen av oss som trodde (möjligtvis den lilla amöban Patrick som för övrigt spelar slampan). Det är med ett visst förbehåll jag nu insett att samtliga medverkande i videon gått förbi Dr.Alban på listan över B-kändisar. Gratis sprit, inbjudningar, galapremiärer, sexuellt umgänge med Linda Rosing (för den som nu vill), Slitzmodeller och allt vad ett kändisliv innebär är att vänta. Även om jag själv lär hålla en låg profil känner jag en viss oro av att slampan Patrick förr eller senare lär tappa balansen på den framgångsvåg vi alla rider på. Kan redan nu se hur han sitter om ett par år och hackar pulver med hårdkokta föredettingar som Sjöberg, Nylander och Brolin m.fl. Vad gäller min bäste vän Tommybellan verkar han ta det hela med ro, även då han fallit allt djupare in sitt missbruk av marmeladkulor kan jag ändå känna ett visst lugn.

På allmän begäran bearbetas nu ytterligare ett manus till ännu en video. Releasedatum för denna är dock ej fastställt.

För er som ännu inte tystat er böghunger underlättar jag för er genom att länka till konstverket här nedan.

http://www.youtube.com/watch?v=t5-iLkUF-dc