Tuesday, January 16, 2007

Lugnet efter stormen!
















Efter att ha bevittnat en av de värsta orkanbyarna i modern tid i Jönköpingstrakten kan man nu förstå vidden av vad naturens krafter är kapabla till. Ok, vet att man inte bör jämföra helgens storm med naturfenomen såsom stormen Katrina i New Orleans, eller självaste Tsunamin som så olyckligt drog in över turistoterna i Asien.

Men att se taket på en hyresrätt i Jönköpingsförorten Ekhagen öppna sig som en konservburk måste ändå beskrivas som en ball upplevelse. Visst måste man se på det med allvarliga ögon, någon eller några bor ju faktiskt i huset men ändå.
Tre stycken sägs ha omkommit till följd av stormen runt om i Sverige, fler än 60 000 sägs vara strömlösa och många har säkert gjort en stor ekonomisk förlust pga av stormen.
Så här dagarna efteråt är lugnet så pass påtagligt att man nästan kan ta på det. Visserligen är det ju antagligen annorlunda ju längre ut från innerstan man beger sig då man möts av ljud från röjsågar och andra hjälpmedel som gör vägar och andra transportsträckor brukbara igen.

Jag drabbades inte personligen av detta missöde och antagligen är det därför jag kan se på det hela med en så pass sund inställning.